Economia 22/10/2013

Seat vol retallar un 5% els costos de personal d'oficines

"Els nostres costos fixos són ara per ara massa alts", diu el president, Jürgen Stackmann, que vol desplegar un pla de retallades

Elena Freixa
1 min

BarcelonaEl president de Seat, Jürgen Stackmann, ha llançat un avís a la plantilla: "Els nostres costos fixos són massa alts per a les nostres vendes". Així ha justificat davant els empleats un pla de reducció de costos a nivell de tota l'empresa que es concreta, entre altres punts, amb una rebaixa del 5% en els costos de personal no directament lligat a les àrees de producció.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta retallada s'haurà de fer els pròxims dos anys (2014 i 2015), però el 'com' no està clar i s'haurà de negociar a partir d'ara. Les opcions passen pels acomiadaments de personal d'oficines i àrees alienes a la fàbrica o bé per pactar mesures que suposin repartir el sacrifici entre tot aquest col·lectiu, format per unes 5.000 persones.

A principis d'any, es van aplicar mesures de contenció de la despesa en aquest col·lectiu, com una reducció de la bossa d'hores, que han resultat "insuficients", segons el president. Llavors, aquest acord va evitar 340 acomiadaments entre aquests treballadors.

Stackmann ha defensat en un missatge als treballadors que malgrat la bona marxa de les vendes, que han crescut prop del 12% fins al setembre, la gran competència fa que els resultats no siguin prou bons per la banda dels ingressos.

"Estem creixent a Europa però l'enorme competència impedeix la millora del resultat operatiu", ha dit en una trobada amb el comitè executiu, on hi ha tots els directius de l'empresa.

L'objectiu és implicar tots els treballadors en el pla per reduir costos i ser més eficients amb una bateria de mesures -encara per concretar- que afectin totes les àrees de la companyia, des de compres o màrqueting fins a producció.

stats