Economia 25/02/2014

El bitcoin s'enfonsa després del bloqueig de la plataforma Mt. Gox

La moneda virtual es queda sense un dels seus principals proveïdors, la plataforma Mt. Gox. La suspensió de l'activitat provoca una caiguda del preu del bitcoin, que se situa al voltant dels 200 dòlars

Ara
1 min
El 'bitcoin' s'acosta a la butxaca domèstica

BarcelonaEls preus del bitcoin, la moneda virtual, baixen amb força després que Mt. Gox, una de les principals plataformes per operar amb aquesta divisa hagi desaparegut sense deixar rastre. Mt. Gox, un dels més grans proveïdors de bitcoins del món, roman bloquejat després de suspendre la seva activitat en les últimes setmanes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Mt. Gox ha informat prèviament de la interrupció de les seves activitats per motius tècnics a través d'un comunicat penjat a la seva web, avui inaccessible. El bloqueig es produeix dos dies després que la Bitcoin Foundation anunciés la dimissió del conseller delegat d'aquesta empresa amb seu a Tòquio, Mark Karpelès.

La fundació, en una nota publicada fa unes setmanes, responsabilitzava Mt. Gox per la seva "desafortunada interacció", que havia provocat problemes en els seus serveis, i desmentia que aquests incidents tinguessin a veure a la volatilitat de la divisa. L'actuació de Karpelès també havia estat criticada per altres sis proveïdors en línia relacionats amb bitcoins, que acusaven l'exconseller delegat de estar duent a terme una "tràgica violació" de la confiança dels usuaris de la plataforma.

La suspensió de les activitats de Mt. Gox el passat 10 de febrer va comportar la baixada del valor de la divisa virtual dels 700 dòlars als 500 dòlars, quantitat que ha continuat caient fins arribar avui als 200 dòlars.

La moneda virtual bitcoi, llançada el 2009, utilitza una tecnologia d'usuari a usuari i opera sense una autoritat o banc central que la pugui donar-li suport. En termes tecnològics, el bitcoin és una "font oberta", el seu disseny és públic i ningú en posseeix el control. Qualsevol persona del món hi pot participar.

stats