Economia 31/10/2011

El sindicat de pilots amenaça de fer més vagues

SEPLA critica la creació de la 'low cost' d'Iberia. La companyia rebutja la proposta d'abaixar el sou dels pilots a la meitat i congelar-lo, a canvi d'oferir un 15% més de productivitat: "Farem la vaga més estranya de la història"

Ara
1 min

BarcelonaJusto Peral, el cap de la secció sindical del Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (SEPLA), amenaça de fer més vagues. En una entrevista al diari AbcAbc, Peral assegura que les negociacions entre el sindicat de pilots de la companyia d'Iberia amb l'aerolínia són inexistents. Amb l'anunci d'Iberia sobre la creació de la seva 'low cost' particular, Peral creu que Iberia "pretén que convoquem vagues pels volts de Nadal". Tal com afirma Peral, el sindicat no vol dir "el quan, el com ni l'on" de la vaga.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

SEPLA, que també denuncia que la companyia estigui cedint terreny a British Airways (BA), fins i tot afirma que Iberia Express és il·legal. "No té cap sentit comercial", sentencia, i emfatitza que "amb altres experiments idèntics sempre ha fracassat". Peral creu que la decisió d'Iberia afecta tots els treballadors de la companyia, i assegura que el sindicat fins i tot ha proposat una rebaixa a la meitat del sou dels pilots, a més d'una congelació, a canvi d'un augment del 15% de la productivitat. "Farem la vaga més estranya del a història", diu, "perquè ens rebutgen una baixada i congelació del sou".

SEPLA representa els pilots comercials de les companyies Iberia, Air Europa, Spanair i Air Nostrum, entre d'altres, de manera que representa la immensa majoria dels pilots de les línies aèries espanyoles.

stats