FINANCES
Economia 14/11/2011

Serra Ramoneda augura que les obres socials de caixes com Unnim "patiran molt"

L'economista situa el desarrelament i la manca de transparència com a factors que han propiciat el final del model de les caixes d'estalvi a Catalunya

Ara
1 min

BarcelonaL'economista català Antoni Serra Ramoneda augura un futur molt complicat a les obres socials de caixes que, amb la reestructuració, han quedat en mans de l'Estat, com és el cas d'Unnim.

Segons Serra Ramoneda, és un fet indiscutible que la nova situació de l'entitat catalana (nascuda de la fusió de les caixes de Terrassa, Sabadell i Manlleu) farà patir "molt" la seva obra social, que es veurà retallada.

Entrevistat a TV3, ha insistit que els efectes d'una menor obra social es deixaran notar a Catalunya. "Hi ha una gran part de l'obra que no és pirotècnica i no és veu tant, però són ajuts a residències de gent gran, a entitats socials de tot tipus i ONG de cooperació amb el tercer món", ha resumit.

Amb 28 anys al sector de les caixes d'estalvi, Serra Ramoneda ha insistit en què l'esperit del model s'ha anat diluïnt i ha assegurat que les caixes han comès errors que han portat a aquest final.

Entre aquestes errades ha mencionat un progressiu desarrelament fruit de l'expansió de moltes entitats que s'han allunyat del seu territori i han perdut l'avantatge de la proximitat que les feia diferents als bancs.

També ha repartit culpes entre els treballadors de les caixes per no haver estat més exigents a l'hora de demanar molta més transparència a aquestes entitats.

stats