Indústria
Economia 24/06/2021

Siegfried retallarà 120 llocs de feina a les antigues plantes de Novartis

Els volums de producció han caigut perquè la farmacèutica suïssa, a qui proveeix aquest grup, prioritza altres plantes

2 min
Dos treballadors en una imatge d'arxiu de la planta francesa de Siegfried

BarcelonaEl grup suís Siegfried, nou propietari de les dues plantes que la farmacèutica Novartis tenia a Barberà del Vallès i al Masnou, ha començat els moviments per retallar la plantilla en 120 treballadors entre les dues fàbriques. Segons ha pogut saber l'ARA, el motiu és la previsió d'una caiguda "considerable" dels volums de producció.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta empresa, que es dedica a fabricar per a tercers, va arribar a un acord amb Novartis per adquirir les dues fàbriques el setembre de l'any passat. Així, segons explicava llavors la farmacèutica també suïssa, Siegfried assumia la responsabilitat de totes les activitats de fabricació d'aquestes plantes de producció, però assegurant el “subministrament ininterromput” a Novartis. Part de l'acord era que els prop de mil treballadors en nòmina d'aquestes plantes fossin transferits a Siegfried sense canvis contractuals ni de remuneració. I, en principi, sense acomiadaments. 

La qüestió és que sis mesos després d'instal·lar-s'hi, el fabricant ha “constatat una disminució significativa dels volums de producció en comparació amb els nivells històrics”, justifiquen a l'ARA des del grup. Ho atribueixen, sobretot, a la intenció de Novartis de consolidar els volums de fabricació d'altres plantes seves, un plantejament que ja havia posat de manifest, diuen, al desprendre's de les fàbriques de Barberà i el Masnou.

Solució negociada

"El seu compromís era de mantenir l'ocupació", lamenta Josep Rueda, secretari general de CCOO del Vallès Occidental. Aquest portaveu sindical explica que fa front a les negociacions amb la intenció que l'empresa faci marxi enrere, però que si finalment es decideix retallar la plantilla pressionaran perquè les sortides siguin prejubilacions, voluntàries o amb bones indemnitzacions.

“En el moment que hem conclòs que la disminució dels volums requerirà reduir recursos i plantilla fixa hem informat el comitè d'empresa i seguirem treballant amb aquest òrgan per trobar una solució negociada”, s'afirma des de Siegfried. De moment no avancen pràcticament res de la proposta econòmica que han fet, més enllà que està alineada amb les condicions de l'etapa de Novartis. Tampoc se sap, encara, si hi ha treballadors interessants en acollir-se a l'oferta: “És aviat per determinar-ho”, conclouen. 

stats