Economia 16/06/2014

Siemens i Mitsubishi presenten una oferta conjunta per a Alstom

La japonesa pretén crear una aliança industrial amb Alstom mitjançant la creació de tres societats conjuntes, per la qual injectarà 3.100 milions d'euros en efectiu

Europa Press
1 min

MúnicSiemens ha presentat una oferta juntament amb la japonesa Mitsubishi Heavy Industries per adquirir actius del conglomerat industrial francès Alstom, així com per la creació d'un negoci combinat de transports, segons ha confirmat aquest dilluns el grup alemany d'enginyeria.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, Mitsubishi pretén crear una aliança industrial amb Alstom mitjançant la creació de tres societats conjuntes, per la que injectarà 3.100 milions d'euros en efectiu i es convertirà en un accionista estable a llarg termini del grup francès, incloent-hi la compra d'un 10% de Bouygues.

D'altra banda, Siemens ha expressat el seu interès en adquirir el 100% del negoci de gas d'Alstom, incloent-hi serveis relacionats, mitjançant el pagament de 3.900 milions d'euros en efectiu.

"Siemens pretén oferir una garantia de tres anys per als empleats afectats per la transferència de negocis després de tancar la transacció", ha indicat la companyia alemanya, que establiria a França la seu europea del grup de serveis de gas.

La companyia alemanya vol negociar la transacció de Mitsubishi i Siemens al sector de l'electricitat, i després d'analitzar conjuntament les implicacions reguladores, l'empresa pretén negociar "diligentment i de bona fe" solucions per crear un "fort campió europeu" amb abast global i estratègies sostenibles per a les parts implicades en quant a mobilitat.

stats