Publicitat
Publicitat

INFRASTRUCTURES

L'aturada pot tenir efectes en la recuperació del sector turístic

Aena cita als sindicats dijous per evitar la vaga de 22 dies als aeroports

El sector turístic tem els efectes de la vaga convocada pels sindicats i que tindria els seus primers efectes durant l'operació sortida de la Setmana Santa


Els sindicats CCOO, UGT i USO han convocat avui 22 dies de vaga als aeroports espanyols per protestar per la privatització d'Aena. L'empresa ja ha mogut fitxa i ha citat els representants dels treballadors a una reunió el proper dijous per evitar l'aturada.

La vaga agafarà cinc dies d'abril –entre els quals hi haurà el dimecres, dijous i diumenge de Setmana Santa–, cinc més de maig, tres de juny, sis de juliol i tres d'agost.

Des del sector es tem pels efectes negatius que pot ocasionar l'aturada, sobretot tenint en compte que 2011 ha de ser l'any de la recuperació del turisme després de les davallades per la crisi.

El president d'Aena, Juan Lema, ha advertit que la vaga "és el pitjor dels escenaris possibles" i que ningú en sortirà beneficiat. Segons ha afegit, l'aturada afectarà greument l'economia de l'Estat espanyol.

Des de l'Associació de Línies Aèries (ALA) s'ha demanat a la Direcció General d'Aviació Civil (DGAC) que faci el possible per impedir la vaga.

La vaga ha quedat convocada concretament pels dies 20, 21, 24, 25 i 30 d'abril; 2, 14, 15, 19 i 20 de maig; 13, 23 i 30 de juny; 1, 2, 3, 4, 15 i 31 de juliol, i 1, 15 i 31 d'agost.

2018 anàlisi

Més continguts de