Economia 01/02/2013

Els sindicats d'Iberia estudien convocar cinc dies de vaga al febrer

Les negociacions sobre el pla d'ajust es van acabar dijous sense acord. Els treballadors presentaran el calendari de mobilitzacions, que preveu diverses aturades

Efe
1 min
La creació de la filial de baix cost ja ha suposat diverses vagues de pilots a Iberia.

MadridEls sindicats dels treballadors de terra i tripulants de cabina d'Iberia estudien convocar "no menys de cinc dies de vaga" durant la segona quinzena de febrer, després de trencar les negociacions amb la direcció de la companyia sobre el pla de reestructuració, segons han indicat a Efe fonts sindicals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El mateix dia que vencia el termini donat pel grup IAG, societat resultant de la fusió d'Iberia i British Airways, els sindicats CCOO, UGT, USO, CTA Vuelo, Sitcpla i Asetma van trencar aquest dijous la negociació amb la direcció sobre el pla de transformació de l'aerolínia després de qualificar de "xantatge" l'última proposta de la companyia.

En un comunicat conjunt, els sis sindicats han assegurat aquest divendres que només els queda "la sortida de la confrontació", i que es dirigiran novament al Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA) "per plantejar l'únic recurs que ens deixen: la conflictivitat".

stats