Economia 12/05/2011

Els sindicats diuen que "no és imprescindible" la reunió amb Zapatero

Méndez i Toxo diuen que la setmana vinent marxaran, per la qual cosa l'acord sobre la reforma de la negociació col·lectiva només es podrà fer efectiu l'última setmana d'aquest mes. Pel que fa a les declaracions de Zapatero, que va afirmar que "qui digui que he fet retallades menteix", Méndez ha afirmat que són "condiments dialèctics" en el context de la campanya electoral perquè "els termes ajustament i austeritat suposen retallades ho digui Agamenon o la seva portera"

Miquel Codolar
2 min

MadridEl secretari general d'UGT, Cándido Méndez, ha afirmat que la reunió que mantindran els agents socials amb el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per tractar la reforma de la negociació col·lectiva "no és imprescindible", en contra del que va afirmar ahir la Moncloa per argumentar la suspensió del viatge del president espanyol a Oslo, on hauria coincidit amb amb el primer ministre grec. Méndez i el seu homòleg de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, han dit que l'acord no està tancat ni ho estarà en els propers dies, tot i que hi ha alguns aspectes en què sí que hi ha coincidències. La trobada que mantindran aquesta tarda els agents socials amb Zapatero és "només" per tractar l'estat de les negociacions, i per això han descartat que es pugui signar un acord. Han fet aquestes declaracions durant una roda de premsa per presentar la seva proposta de negociació col·lectiva.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els representants sindicals han anunciat que els òrgans sindicals han aprovat els informes que els permeten avançar en les negociacions i signar l'acord si s'escau les properes setmanes. Han destacat que durant les últimes setmanes s'han produït "avenços substancials importants" però han destacat que "no hi ha cap acord tancat" perquè hi ha diversos aspectes "sense tancar". Han donat molta importància a les negociacions sobre la vigència dels convenis i l'impuls de la mediació per solucionar els entre 250.000 i 400.000 conflictes que van als jutjats socials. Pel que fa a l'absentisme injustificat, els sindicats volen que s'elabori un estudi trimestral per observar-ne l'evolució i evitar-lo. La discussió de mesures per crear ocupació es deixarà al marge de la reforma de la negociació col·lectiva. Han explicat que durant la setmana vinent Toxo i Méndez participaran en una trobada sindical fora de l'Estat, i, per tant, l'acord hauria de ser l'última setmana d'aquest mes.

Pel que fa a les dades que s'han conegut avui sobre l'IPC, Toxo ha dit que el problema no és que els sous siguin alts, sinó els marges excessius de sectors com l'hostaleria. Méndez, per la seva banda, ho ha atribuït a l'excessiva dependència energètica i "als preus del vestit, el calçat, l'oci, la cultura o l'hostaleria". Pel que fa a les declaracions de Zapatero, que va afirmar que "qui digui que he fet retallades menteix", Méndez ha afirmat que són "condiments dialèctics" en el context de la campanya electoral perquè "els termes ajustament i austeritat suposen retallades ho digui Agamenon o la seva portera".

stats