Publicitat
Publicitat

El govern espanyol estudia eliminar la paga extra de Nadal als funcionaris

Els representats dels treballadors es reuniran demà amb el ministeri d'Hisenda, que els explicarà les retallades

El govern espanyol ha convocat els sindicats perquè acudeixin demà a una reunió de la taula de la funció pública, previsiblement per informar-los de les noves mesures d'ajust que prepara, entre les quals l'ampliació d'horari laboral per als funcionaris. Segons han confirmat aquest dimarts a l'ARA fonts d'Hisenda, el ministeri els ha citat demà a les 17.00 hores.

Tant els sindicats com fonts de la Generalitat han confirmat que entre les mesures que aplicarà amb un "99%" de possibilitats de cara a l'any 2013 i 2014 l'executiu espanyol hi haurà eliminar la paga extra de Nadal, reduir els dies de lliure disposició, equiparar les baixes per incapacitat laboral a les del sector privat i i congelar els concursos. Serien difícils d'aplicar abans del 2013, perquè s'haurien d'incloure als pressupostos.

El sindicat CSI-F tem que en aquesta reunió se'ls comuniqui l'eliminació d'una paga extraordinària o l'ampliació de la jornada laboral dels funcionaris. No obstant això, el sindicat es reserva les mesures de pressió "a l'espera que es concretin aquests ajustos", segons ha explicat a Efe. Les mateixes fonts han indicat que CSI-F ja ha traslladat el seu rebuig a les possibles mesures en una reunió tècnica de la taula de l'Administració General de l'Estat. A la taula de la funció pública hi seran presents, al costat de CSI-F, CCOO i UGT.

Més continguts de