Economia 04/05/2015

Els sindicats titllen de "revés a la reforma laboral" la sentència del Suprem sobre Air Nostrum

Els sindicats veuen "clarificadora" la sentència de l'alt tribunal que valida la 'ultraactivitat' del conveni col·lectiu de l'aerolínia

Ara
1 min
Una demanda del sindicat de pilots d'Air Nostrum motiva la primera resolució judicial sobre la ultraactivitat dels convenis col·lectius.

BarcelonaEls sindicats CCOO i UGT han titllat de "revés a la reforma laboral" la sentència del Tribunal Suprem (TS) que determina la 'ultraactivitat' del conveni col·lectiu d'Air Nostrum. La resolució de l'alt tribunal estipula que l'acord entre els treballadors i l'aerolínia continua vigent fins que totes dues parts negocïin un nou conveni.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La sentència del TS garanteix que les clàusules dels convenis estiguin vigents fins que se'n signi un de nou, segons ha assenyalat aquest dilluns a la tarda CCOO en un comunicat. D'aquesta manera, entèn que la sentència del Suprem aporta seguretat jurídica en la regulació de les condicions laborals dels treballadors.

Per la seva banda, UGT ha qualificat de "nou revés" a la reforma laboral aprovada pel govern espanyol el 2012. "Alguns àmbits empresarials pretenien utilitzar-la per eliminar drets i empitjorar les condicions dels treballadors", ha assegurat el sindicat dirigit per Cándido Méndez. UGT espera que després d'aquesta sentència "clarificadora" es pugui assolir un acord amb la patronal en el marc de l'acord interconfederal per l'ocupació i la negociació col·lectiva (AENC per les seves sigles en castellà).

stats