Economia 03/06/2015

Slim compra la participació de Bankia a Realia per 44,5 milions d'euros

El banc fa unes plusvàlues de gairebé 10 milions amb la venda del 25% de la immobiliària

Ara
1 min
Carlos Slim s’ha convertit en el primer accionista de FCC, el grup constructor que controla el 36,9% de Realia.

MadridBankia ha tancat aquest dimecres la venda de la seva participació a la immobiliària Realia a Carso, la companyia patrimonial del magnat mexicà Carlos Slim, per 44,5 milions d'euros, segons ha informat el banc que presideix José Ignacio Goirigolzarri.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb l'operació, Bankia ha venut el gairebé 25% de la immobiliària que tenia aconseguint unes plusvàlues de 9,6 milions d'euros. Amb la compravenda Bankia i Carso compleixen els acords a que van arribar el passat 4 de març, que preveien que es tancaria l'operació un cop tingués l'autorització del Ministeri d'Hisenda i hi hagués un informe d'un banc d'inversió avalant la valoració del paquet accionarial.

Bankia considera la venda com un pas més en el pla estratègic 2012-2015 que estableix la desinversió en les seves participades. Realia va patir la crisi del sector immobiliari i la conseqüent caiguda de la seva cotització a borsa, convertint-se ara en una companyia atractiva per als inversors i camp de batalla entre magnats, ja que Hispania, la socimi -societat d'inversió immobiliària amb avantatges fiscals- participada per George Soros va fer una oferta pública d'adquisició (OPA), però Carlos Slim, a més de comprar el paquet de Bankia, pensa també fer una OPA a 0,58 euros l'acció, amb una millora del 18,3% del preu ofert per Hispania.

A més es dóna el cas de que la constructora FCC, de la que Slim és el primer accionista, té gairebé un 37% de Realia. FCC volia vendre en un principi la seva participació a Realia però després va canviar de parer i ha decidir no acceptar cap de les dues ofertes, segons va dir el conseller delegat, Juan Béjar.

stats