Economia 17/09/2013

El Govern promet la reforma del SOC per a finals d'any

La Generalitat aprova plans d'ocupació que prioritzin els col·lectius de joves, aturats de llarga durada i perceptors de la renda mínima d'inserció

Ara
2 min
El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig. ACN

BarcelonaLa promesa reforma de la llei del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) arribarà a final d'any, segons ha explicat aquest dimarts el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, que confia a tenir aprovat llavors l'avantprojecte de llei.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Sense avançar concrecions sobre el text, Puig ha dit que la nova llei servirà per adaptar els serveis públics als canvis que hi ha hagut al mercat laboral en aspectes com el nou paper que la reforma laboral estatal atorga a empreses privades en la intermediació laboral.

El conseller ha subratllat que la Generalitat no es planteja "eliminar o privatitzar el SOC", tot i que la nova llei abordarà la "necessària col·laboració pública i privada", segons consta a la nota del departament. La norma també definirà el paper de les empreses de treball temporal.

La llei ha de "modernitzar" els serveis d'ocupació públics, defensa el Govern, i contribuir així a fer que guanyin eficiència a l'hora de trobar una sortida als aturats que s'hi adrecin.

Pla per ocupar 33.000 joves

El Govern també ha aprovat aquest dimarts el pla d'ocupació per a joves aturats, avançat per l'ARA i dotat amb 50 milions d'euros, que han de servir per donar formació, orientació i recol·locar 33.100 menors de 30 anys al mercat laboral.

Els nous programes de contractació del departament aspiren a trobar una feina per a 13.600 aturats com a mínim, dels quals uns 3.600 han de ser joves. La resta de beneficiats seran, principalment, persones aturades des de fa més d'un any (desocupats de llarga durada) o perceptors de la renda mínima d'inserció (RMI).

Els fons amb què compta Catalunya per desplegar polítiques actives d'ocupació aquest anys són 169,49 milions d'euros, dels quals 140,3 milions vénen dels fons del ministeri d'Ocupació i la resta, del Fons Social Europeu (FSE).

Els sindicats critiquen el pla de joves

El pla d'ocupació per a joves és insuficient pels sindicats, que han reclamat més mesures per combatre l'atur juvenil a Catalunya, que s'enfila al 53,8% entre els menors de 30 anys.

CCOO de Catalunya ha dit que els fons del pla ja estaven previstos i que no suposen mesures "noves, innovadores i útils" per donar solucions als aturats.

UGT ha demanat al departament "concertació social" per treballar coordinadament en una estratègia amb els agents socials.

stats