Economia 06/10/2017

El bo social energètic s'atorgarà en funció dels ingressos anuals

S'estableixen tres tipus de consumidors vulnerables amb rendes inferiors als 19.000 euros l'any

Júlia Manresa
1 min
Álvaro Nadal acaba de ser nomenat ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital.

MadridAquest divendres el ministre d'Energia i Agenda Digital, Álvaro Nadal, ha comparegut després del consell de ministres per explicar dos decrets llei que s'han aprovat en el seu àmbit. En primer lloc, el real decret del bo social. En aquest cas Nadal ha explicat que la normativa defineix els consumidors vulnerables com aquelles persones que tenen una renda inferior a 11.000 euros l'any a no ser que tinguin menors a càrrec, cas en el qual la xifra s'elevaria als 19.000 euros l'any. Hi hauria també una categoria de consumidors vulnerables severs, aquells que ingressen la meitat a l'any.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els primers rebrien un 25% de descompte en el pagament de la factura elèctrica, i els consumidors vulnerables severs, un 40%. Es crea també una tercera categoria, aquells que a més de complir els requisits de vulnerables severs estan atesos pels serveis socials de les comunitats autònomes. A aquests consumidors no se'ls podria tallar el subministrament elèctric en cap cas.

D'altra banda, neix un segon decret que té l'objectiu de portar la connexió a internet de més bona qualitat als habitants que viuen en zones geogràfiques més aïllades. Es tracta d'una ajuda de 400 euros per a la instal·lació d'internet a una velocitat "decent" de 30 MgB per segon.

stats