Energia
Economia 10/12/2021

SolarProfit tanca una ampliació de capital de 20 milions d'euros

La companyia d'energia fotovoltaica sortirà a borsa la setmana vinent

2 min
Els fundadors de SolarProfit, Roger Fernández i Óscar Gómez.

BarcelonaLa companyia d'energies renovables SolarProfit ha tancat aquest divendres una última ampliació de capital de 20 milions d'euros, amb la qual també ha venut accions just abans de la seva sortida a borsa al BME Growth, l'antic mercat alternatiu borsari (MAB), com va avançar l'ARA. L'estrena de l'empresa catalana als mercats està prevista per dimarts vinent i se celebrarà amb un acte a la Borsa de Barcelona. Amb aquesta operació, SolarProfit assegura que ha aconseguit una demanda tres vegades superior a l'oferta de subscripció que havia llançat. En el fulletó previ a la sortida a borsa ha fixat un preu de referència de 9,37 euros per acció, fet que implica valorar els seus fons en més de 184 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els dos únics accionistes de SolarProfit, els seus fundadors Óscar Gómez i Roger Fernández, han venut un total de 640.341 accions amb aquesta operació. D'aquesta manera, després de l'ampliació de capital, la societat ha passat a estar representada per 217 accionistes i els creadors controlen ara el 88,9% del capital del grup. "La sortida a borsa impulsarà encara més el creixement de l'empresa, contribuirà a incrementar la presència en el territori nacional i a reforçar el nostre prestigi com a referents en el sector de l'autoconsum energètic", ha assegurat Gómez, que ocupa el càrrec de conseller delegat.

Pla de negoci

L'objectiu de l'empresa amb aquest moviment és accelerar el seu pla de negoci i consolidar-se com el grup d'autoconsum més gran d'Espanya. Amb aquest impuls s'han proposat superar les 65.000 instal·lacions residencials el 2024 i arribar a una potència acumulada de 100 megawatts aquell mateix any en l'àrea industrial. Actualment entre els seus clients hi ha empreses com la cervesera Mahou, les farmacèutiques Almirall i Reig Jofre i la cadena de supermercats Lidl.

SolarProfit es va fundar el 2007 a Llinars del Vallès i es dedica a vendre, dissenyar, muntar i oferir serveis per a instal·lacions fotovoltaiques. Fins al novembre del 2021 la companyia havia venut unes 5.000 unitats per a ús residencial i espera tancar l'exercici amb unes vendes per sobre dels 40 milions d'euros. Actualment tenen vuit delegacions arreu d'Espanya i una plantilla de més de 600 treballadors.

stats