Energia
Economia 05/11/2021

La vallesana SolarProfit sortirà a borsa en ple boom de l’autoconsum

La facturació de la companyia d'energia foltovoltaica es va disparar un 26% el 2020 malgrat la pandèmia

2 min
Una instal·lació de Solar Profit a una planta de Reig Jodre.

BarcelonaL’autoconsum fotovoltaic a Catalunya i a Espanya no para de créixer exponencialment. “És un moment dolç per al sector”, explica Roger Fernández, cofundador i director operatiu de SolarProfit, empresa dedicada al disseny, producció i instal·lació de plaques solars. La companyia de Llinars del Vallès creix gràcies a aquest fenomen i està preparant la sortida a la borsa a finals d’any o principis del vinent. En concret, SolarProfit té la intenció de començar a cotitzar a la borsa de pimes espanyola, BME Growth, l’antic MAB. Per a Fernández, el boom de l’autoconsum “acaba de començar” i, tot i el creixement del sector, s’espera que encara augmenti més.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

I si aquest camp ja de per si viu un auge, el cofundador de SolarProfit creu que els fons europeus Next Generaltion, amb l’impuls que es vol donar a la rehabilitació dels edificis, la sostenibilitat i les energies renovables, aportaran diners extres per impulsar encara més el creixement del negoci. “Els Next Generation seran un catalitzador important –apunta Fernández–. Seran un impuls quan el mercat ja estava funcionant bé".

A més, indica que l’autoconsum augmenta en tots els àmbits. Si fa uns anys les instal·lacions eren en indústries i naus logístiques, “sobretot des de l’any passat hi ha hagut un impuls molt important en el sector residencial”.

SolarProfit la van fundar el 2007 Roger Fernández i Òscar Gómez com una consultoria i s’ha convertit en una empresa líder a l’Estat que cobreix tota la cadena de valor de les instal·lacions fotovoltaiques. La companyia ha incorporat la seva tecnologia en plantes d’empreses com Nissan, Lidl, Almirall i Novartis. 

Creixement exponencial

Els últims anys SolarProfit no ha parat de créixer. Com a mostra d'aquest salt, el 2017 la facturació era de 5,4 milions d’euros i el 2020, malgrat la pandèmia, va facturar 18 milions, un 26% més que l’any anterior. Aquesta evolució dels números també ha comportat un augment de l’ocupació. Des de l’any 2017 la companyia ha multiplicat per sis la xifra d’empleats, fins a més de 300. Durant el primer trimestre d’aquest any va incorporar més de 60 treballadors i la previsió és continuar augmentant la plantilla fins a 500 persones.

stats