El podi de solvència de la banca espanyola: Kutxabank, Bankinter i Bankia

A la cua se situen Liberbank i Popular

Els bancs espanyols que han demostrat un superàvit de capital més gran en els tests d'estrès que aquest diumenge ha publicat el Banc Central Europeu són, en aquest ordre, Kutxabank, Bankinter i BFA-Bankia. Per contra, els que tenen més carència són Liberbank i Banco Popular.

De totes maneres la banca espanyola ha superat aquestes proves fetes pel Banc Central Europeu (BCE) i l'Autoritat Bancària Europea (EBA), ja que les quinze entitats de l'Estat que s'han sotmès a examen tenen una solvència d'almenys el 5,5% en l'escenari més advers.

Els que tenen més superàvit de capital i, per tant, més solvència són Kutxabank (11,9%), Bankinter (11%), BFA-Bankia (10,3%), CasixaBank (9,3%) i NCG, ara rebatejat com a Abanca (9,1%). A continuació se situa el BBVA (9%), Santander (8,9%) i Unicaja (8,9%), seguits de Sabadell (8,3%) i Banco Mare Nostrum (8,1%).

Ja en els llocs de cua se situen Cajamar i CatalunyaBanc amb un 8%, i Ibercaja amb el 7,9%. I tanquen la classificació Popular amb un 7,6% i Liberbank amb el 5,6%.


Més continguts de