Economia 23/05/2019

George Soros inverteix 38 milions en accions de Grifols

El fons d'inversió del magnat compra els títols a la borsa nord-americana

Ara
1 min
El financer i economista George Soros, en la conferència que ha fet al CCCB / PERE VIRGILI

BarcelonaSoros Fund Management, el fons d'inversió del magnat nord-americà George Soros, ha invertit 38,3 milions d'euros en accions de tipus B de la companyia catalana d'hemoderivats Grifols, segons documentació dipositada a la SEC, el regulador financer dels Estats Units, informa el diari 'Expansión'. En total, el fons ha adquirit més de dos milions d'accions durant el primer trimestre del 2019.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els títols adquirits per Soros van tancar la sessió d'ahir a 16,46 euros, amb un valor de 34,9 milions d'euros, un 1,98% més que a l'inici d'aquest any.

Les accions de Grifols es divideixen en dos tipus, les A, que cotitzen al mercat espanyol i donen dret a vot als propietaris, i les B, que cotitzen al Nasdaq, el mercat tecnològic dels Estats Units. Els títols B, a més, no comporten el dret a vot a les assemblees d'accionistes, però sí altres drets, com ara el de cobrar dividends.

Els principals accionistes de la multinacional farmacèutica són la mateixa família Grífols, que controla aproximadament un terç de la propietat, seguida pel fons nord-americà BlackRock, amb més d'un 4%.

Segons 'Expansión', Soros també ha invertit quasi nou milions en una filial del banc Santander.

stats