Publicitat
Publicitat

RECUPERACIÓ ECONÒMICA

Quan i com sortirem de la crisi

Després de descartar que la recessió seria breu, es va parlar d'una dècada perduda a Espanya. Però ara el temor és que les turbulències durin vint anys

El fantasma del Japó sobrevola Espanya des de l'inici de la crisi i, a mesura que passen els mesos, les semblances segueixen creixent. Per mes mesures que pren Espanya, la recuperació continua sent un miratge. La retallada aprovada divendres i certificada dissabte al 'Butlletí Oficial de l'Estat' és històrica i dolorosa, però ni tan sols així està garantit que torni el creixement econòmic. Ni que n'hi hagi prou: el Bundesbank va aconsellar ahir a Espanya que demani el rescat, però no per a la banca, sinó per a tot el país.

Diversos experts defensen que els quatre factors més afectats per la crisi (crèdit, creixement, consum i atur) es podrien resoldre progressivament durant els pròxims vuit anys, però, en realitat, no hi ha consens sobre aquesta qüestió i alguns –que no es caracteritzen per ser alarmistes– adverteixen que aquesta crisi catalana, espanyola i europea no es pot solucionar en menys de vint anys.

Ho podeu llegir a l'ARA Premium.

També hi trobareu:

- L'economia serà un pou sense fons almenys fins al 2014 : Entrevistes a 6 experts sobre la sortida de la crisi.

- Com Grècia o com Irlanda: Carme Colomina compara el camí que pren l'economia espanyola amb aquests dos països.

Etiquetes

Més continguts de