Economia 04/05/2012

Standard & Poor's rebaixa la nota del deute de Catalunya 4 graons, a un pas del bo porqueria

L'agència de qualificació passa d'una A fins a BBB- i amb perspectiva negativa el deute català a llarg termini. Set comunitats autònomes reben una rebaixa

Ara
1 min

BarcelonaL'agència de qualificació Standard & Poor's ha rebaixat la nota del deute a llarg termini de Catalunya d'una A a una BBB-. L'agència ha abaixat també la nota de 6 comunitats autònomes més: Madrid, Galícia, les Illes Canàries, Andalusia, Aragó i les Illes Balears.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les accions de ràting arriben després que la setmana passada la mateixa agència rebaixés dos graons la nota del deute espanyol.

El País Valencià manté la nota de BB, és a dir, bo porqueria, mentre que el deute de les Balears se situa, com el català, en BBB-.

L'agència té perspectiva negativa per a aquestes comunitats a causa, "majoritàriament", de la possibilitat que el rendiment "més dèbil del que s'esperava" de l'economia espanyola pugui afectar els perfils crediticis de les comunitats.

La nota del deute a curt termini de Catalunya també ha estat rebaixada d'A1 a A3, al costat de dues comunitats més, Madrid i Galícia.

stats