Publicitat
Publicitat

FINANCES

Tímida confiança dels mercats

Espanya ven més car el seu deute davant la caiguda de la demanda als mercats

El Tresor es queda a la banda baixa dels objectius i col·loca 4.659 milions d'euros en lletres a 12 i 18 mesos, tot i que més cares

El Tresor Públic ha aconseguit col·locar 4.659 milions d'euros en lletres a 12 i 18 mesos, una fita que suposa quedar-se a la banda baixa dels objectius que s'havien marcat de col·locar entre 4.500 i 5.500 milions en la subhasta d'avui.

A més a més, segons consta a la pàgina web de l'organisme, el preu de l'operació també ha estat més alt del que es va pagar en l'anterior subhasta. La demanda del mercat de lletres ha estat de 8.064,3 milions, molt per sota dels 14.776,16 milions de l'última operació.

L'emissió de lletres a 12 mesos ha tancat amb una col·locació de 3.509,3 milions d'euros a un tipus d'interès marginal del 2,900%, per sobre del 2,178% que es va pagar pels 3.972 milions col·locats en l'anterior subhasta.

Pel que fa a les lletres a 18 mesos, s'han adjudicat 1.149,69 milions d'euros a un interès del 3,496%, mentre que en l'anterior es van col·locar 1.528,64 milions a un 2,500%.

L'operació, una nova prova per avaluar la confiança dels mercats en l'economia espanyola, s'ha vist marcada entre altres aspectes per les eleccions a Finlàndia, amb un important avanç de la ultradreta i el seu euroescepticisme.

A més a més, la subhasta s'ha celebrat després que la setmana passada es tanqués amb noves tensions al mercat del deute sobirà. La prima de risc a Espanya va repuntar altre cop i es va situar per sobre dels 200 punts bàsics.

A més a més, l'agència de qualificació Moody's va rebaixar divendres la solvència del deute sobirà irlandès fins a situar-la gairebé al nivell d'un "bo porqueria".

Les reformes empeses per l'Estat compten amb la credibilitat d'agències com S&P, que va qualificar les reformes espanyoles de "creïbles".

El Fons Monetari Internacional (FMI) també va destacar la transparència de la reforma del sistema financer i la va posar com a exemple a d'altres països europeus.

En l'anterior subhasta de lletres a 12 i 18 mesos, el passat 15 de març, el Tresor va aconseguir col·locar 5.500 milions d'euros amb els interessos més baixos des d'octubre de 2010.

Aquest dimecres hi ha prevista una nova emissió d'obligacions a deu anys i una subhasta de deute amb caràcter extraordinari i venciment el 2024.

Més continguts de