Economia 16/11/2016

Super Mario fa pujar les accions de Nintendo

La companyia japonesa es dispara més d'un 5% en borsa després de fixar la data de sortida d'aquest videojoc per a mòbils

Agències
1 min
Super-Mario dispara les accions de Nintendo

BarcelonaLes accions de Nintendo s'han disparat fins a un 5,45% a la borsa de Tòquio després d'anunciar que el joc Super Mario Run, el primer de la companyia per a mòbils, estarà disponible d'aquí un mes per a iPhones, el 15 de desembre.

El joc serà de pagament, costarà 9,99 euros i sortirà a la venda en més de 150 països. De moment, però, només estarà disponible per al sistema operatiu iOS de la multinacional Apple. L'anunci ha animat els inversors del parquet japonès. A mitja sessió l'eufòria s'ha relaxat i les accions de la companyia pujaven un 4,3%, fins als 25.950 iens (uns 221 euros).

Nintendo va debutar al sector dels jocs per a 'smartphones' al mes de març, amb Miitomo, una aplicació a mig camí entre una xarxa social i un servei de missatgeria protagonitzada pels avatars Mii de la companyia. Al juliol va llançar l'exitós Pokémon GO, del qual s'han descarregat més de 500 milions de còpies.

Pokémon GO va catapultar Nintendo: va doblar el seu valor a la borsa abans d'explicar que aquesta apli tindria un impacte limitat als seus comptes perquè era un producte participat i no propi. Tot i això, al setembre la companyia japonesa va aconseguir entrar en el selecte grup d'empreses que arriben a un acord d'associació amb Apple, i això manté despert l'interès dels inversors.

stats