Economia 19/04/2013

El Suprem desestima la petició de Sáenz perquè es revoqui l'anul·lació de l'indult

El conseller delegat de Banco Santander va ser condemnat el març de 2011 per un delicte d'acusació falsa contra uns deutors de Banesto als anys 90.

Efe
1 min
El conseller delegat del Santander, Alfredo Sáenz, condemnat per acusació falsa.

BarcelonaEl Tribunal Suprem (TS) ha confirmat la seva sentència en la què anul·lava parcialment l'indult concedit al conseller delegat del Banc Santander, Alfredo Sáenz, que ara podrà recórrer al Tribunal Constitucional.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El Suprem ha desestimat la petició de nul·litat que el banquer va interposar per demanar la suspensió de la sentència que deixava sense efecte l'indult que li va concedir el govern socialista de José Luis Rodríguez Zapatero. El Tribunal ha considerat que no s'ha vulnerat el seu dret de tutela judicial efectiva, tal com al·legava el banquer.

Sáenz va ser condemnat el març de 2011 pel Suprem per un delicte d'acusació falsa contra uns deutors de Banesto, entitat que presidia l'any 1993. En aquests moments és l'únic dels condemnats per aquest cas que manté un càrrec al sector bancari, després que Miguel Ángel Calama abandonés el setembre el seu lloc de director general de Globalcaja, per acollir-se al pla de prejubilacions d'aquesta entitat rural.

stats