Economia 12/02/2013

El Suprem anul·la l'indult al banquer Alfredo Sáenz

El govern socialista de José Luis Rodríguez Zapatero va indultar el conseller delegat de Banco Santander, a qui s'havia imposat una pena d'inhabilitació per una denúncia falsa, segons informen diversos mitjans. La decisió obligarà Sáenz a deixar de ser el número dos del banc

Ara
1 min
EN ESPERA DE LES CONDICIONS DEL 'BANC DOLENT'  El conseller delegat del Santander, Alfredo Sáenz, va confirmar ahir que abans de participar en la societat Sareb vol saber quins seran els preus de transferència dels actius immobiliaris tòxics i quin serà l'equip directiu.

BarcelonaEl Tribunal Suprem ha anul·lat aquest dimarts l'indult a l'actual conseller delegat de Banco Santander, Alfredo Sáenz, a qui el govern socialista de José Luis Rodríguez Zapatero va indultar l'any 2011, segons informen diversos mitjans.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El banquer havia estat condemnat pel mateix Suprem a una pena de tres mesos d'arrest i a la inhabilitació per exercir càrrecs d'administració pel cas d'una denúncia falsa als anys 90 quan era president de Banesto.

La decisió judicial obligarà Sáenz a deixar de ser el número dos del banc, càrrec que ocupa des del 2002.

Sáenz va ser indultat pel govern del PSOE en el darrer consell de ministres del govern socialista en funcions, abans que prengués el poder el PP després de la victòria electoral del 2011.

El cas es remunta a una denúncia falsa emesa per Banesto contra quatre creditors. Es tractava de quatre empresaris a qui reclamava 3,6 milions d'euros. El cas va derivar en una ordre de presó preventiva per als quatre industrials, però la causa es va arxivar quan es va descobrir que la denúncia per suposada estafa i alçament de béns era falsa.

stats