Economia 08/01/2015

El Santander prepara una ampliació de capital de fins a 7.500 milions

La cotització de l'entitat que presideix Ana Patricia Botín ha estat suspesa per la CNMV a l'espera que anunciï l'operació oficialment

Ara
1 min
Ana Patricia Botín / EFE

BarcelonaEl Banco de Santander farà una ampliació de capital de fins a 7.500 milions d'euros, en una col·locació accelerada entre inversors, segons han confirmat un portaveu de la companyia. La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha suspès la cotització del Banc Santander al migdia de manera cautelar i amb efectes immediats per concórrer circumstàncies que poguessin "pertorbar" el normal desenvolupament de les operacions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En el moment de la suspensió, els títols de l'entitat presidida per Ana Botín cotitzaven a 6,85 euros, amb un repunt del 3,31%.

Segons les fonts de la companyia, l'ampliació de capital no té res a veure amb eventuals compres d'altres entitats, sinó simplement persegueix la intenció de concedir més crèdit. Aquesta tarda hi ha prevista una reunió del consell d'administració que hauria de donar la llum verda definitiva a l'operació.

A més, l'entitat càntabra ha anunciat en el mateix fet rellevant davant la CNMV que canviarà la seva política de dividends, que es veurà reduïda. Així, reduirà el dividend anual de 0,60 a 0,20 euros a canvi d'una major liquiditat: en comptes de fer quatre emissions anuals de scrip dividends (drets de subscripició sobre noves accions) de 0,15 cèntims, farà tres pagaments en efectiu de 0,05 cèntims i un altre en drets de subscripició pel mateix valor.

stats