Tecnologia
Economia Tecnologia 02/01/2023

L'empresa del joc Angry Birds obrirà a Barcelona el seu primer estudi al sud d'Europa

La finlandesa Rovio crearà una trentena de llocs de treball a la capital catalana

C.S.L.
2 min
Angry Birds ja es pot jugar des del navegador

BarcelonaL'empresa de jocs per a mòbils Rovio, coneguda per ser la creadora del famós Angry Birds, ha triat Barcelona per obrir-hi el seu primer estudi al sud d'Europa. Aquesta inversió comportarà la creació d'una trentena de llocs de treball a la capital catalana, concretament dissenyadors, artistes gràfics i desenvolupadors, entre altres perfils. L'estudi s’especialitzarà en el desenvolupament de noves experiències, nivells i mecàniques de joc per a videojocs com l’Angry Birds Dream Blast i l’Angry Birds Friends, en coordinació amb la seu central de la companyia a Finlàndia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Rovio és una empresa finlandesa que es va fundar l’any 2003 i que té més de 500 empleats arreu del món d’una cinquantena de nacionalitats. La seu central és a Espoo (Finlàndia), on dona feina a 350 persones, i també disposa d’estudis a Estocolm (Suècia), Copenhaguen (Dinamarca), Mont-real i Toronto (Canadà). També disposa d’una filial a Esmirna (Turquia), anomenada Ruby Games, que va adquirir el 2021. Des del 2017 l’empresa cotitza a la borsa. Els jocs per a mòbil de Rovio han acumulat més de 5.000 milions de descàrregues. El més famós, l’Angry Birds, es va llançar l’any 2009 i des de llavors ha anat evolucionant.

Catalunya, capital dels videojocs

La tria de Barcelona per part de Rovio es deu, principalment, a l'atracció del talent que es fa des de la ciutat. Segons explica un dels directius de l'empresa, Matthieu Burleraux, "Rovio té plans de creixement ambiciosos i tenir presència al sud d'Europa amplia substancialment el potencial de contractació i facilita la incorporació del talent. Vam considerar moltes ubicacions, però vam triar Barcelona perquè és gran hub de talent per als videojocs per als mòbils i també es troba en una zona horària raonablement propera a la de Finlàndia", diu.

Al seu torn, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, destaca "l’aposta de Rovio per Barcelona com un exemple del dinamisme que està experimentant el sector dels videojocs, que ha tingut un recorregut molt important en els darrers anys". De fet, segons un estudi d’Acció, Catalunya és la primera regió de la Unió Europea en captació d’inversió estrangera del sector dels videojocs. En concret, Catalunya ha captat en els últims cinc anys 20 nous projectes d’inversió estrangera d’estudis de videojocs internacionals, que han suposat una inversió propera als 120 milions d’euros i la creació de gairebé 900 llocs de treball.

stats