Tecnologia

Lleida.net anuncia un ERO i tanca filials davant la caiguda del negoci

La tecnològica encadena tres trimestres de descens en les vendes i en culpa el canvi en el mercat de l'SMS

C.S.L.
2 min
Els serveis digitals de Lleida.net debuten a la borsa de Nova York

BarcelonaMals pronòstics per a la tecnològica Lleida.net, dirigida pel lleidatà Sisco Sapena, que ha posat en marxa un pla de reestructuració "integral" com a resposta a la caiguda del 20% de les vendes durant els primers tres trimestres d'aquest any. Aquesta reestructuració inclou un expedient de regulació d'ocupació (ERO), la reducció de personal a les seves filials i sucursals de Colòmbia i el Perú, el tancament de diverses filials i una nova política financera.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El pla, segons ha informat aquest dilluns la companyia en una nota de premsa, implica una reestructuració "important" en diversos nivells de la seva operació i les seves mesures tenen com a objectiu "garantir un retorn ràpid a la rendibilitat i reduir el deute financer net, amb la meta de tornar a generar flux de caixa positiu des de principis del 2024".

Com a cotitzada al BME Growth, la tecnològica ha remès un document al mercat explicant que aquesta reestructuració s'està negociant amb el comitè d'empresa i es conclourà abans de final d'any, afectarà els centres de Lleida i Madrid, i té per objectiu "alleugerir la massa salarial que té el grup perquè s'emmotlli a les vendes actuals i assolir el camí de resultats positius". Cal tenir en compte que a principis de novembre Lleida.net ja va anunciar un ERO a la matriu que afectarà un màxim de 29 treballadors.

La reestructuració també passa pel tancament de filials "no rendibles" que, en una primera fase, se centrarà en les del Regne Unit, Costa Rica i Sud-àfrica, així com en la unificació d'oficines a Colòmbia. Addicionalment, ha comunicat el tancament d'operadores en països amb "poc trànsit", com el Regne Unit i França, i ha detallat que les oficines dels Estats Units i els Emirats Àrabs Units (Dubai) passaran a ser virtuals.

Mals resultats

Lleida.net va registrar una caiguda del 27% en les vendes durant el tercer trimestre de l'any en comparació amb el mateix període del 2022, fins a 3,8 milions d'euros. Segons la companyia, aquest descens es deu a un canvi de model tecnològic en el mercat dels SMS, que representa encara el 34% de la facturació total del grup. Alhora, les vendes internacionals també han disminuït, i ara representen el 47% del total, en comparació amb el 57% de l'any anterior.

La firma ha assegurat que és "conscient" que ha estat un exercici negatiu, i per això han començat a introduir canvis i han anunciat el llançament d'aquest pla de reestructuració.

stats