Tecnologia
Economia Tecnologia 15/02/2024

Uber llança la seva aplicació en català

L'apli de serveis de VTC, que va retornar a Barcelona el 2021, aposta per la llengua per millorar l'experiència dels seus usuaris

2 min
Uber fitxa la consultora  de Montañola i Cima

La plataforma Uber, el servei de cotxes amb conductor (VTC), llança la seva aplicació en català, que estarà disponible des d'aquest dijous, segons ha explicat la tecnològica a l'ARA. Així doncs, amb la traducció dels seus continguts al català, la plataforma busca "oferir la millor experiència als seus usuaris a Barcelona", on ha experimentat un notable creixement en els últims anys.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La traducció inclourà tot el contingut de la plataforma, tant en la seva aplicació de mobilitat, Uber, com en la de servei de menjar a domicili, Uber Eats, que serà automàtic per a tot usuari que ja tingui establert el català com a llengua predeterminada al seu dispositiu mòbil. "Volem ser un soci a llarg termini per a Catalunya i oferir als nostres usuaris catalanoparlants la millor experiència quan facin ús de la nostra aplicació", assegura el director d'Uber a Espanya i Portugal, Felipe Fernández Aramburu. La inclusió del català s'afegeix a les 57 llengües del món que Uber ja incorpora a la seva plataforma.

Amb tot, altres continguts com les comunicacions que la plataforma envia als seus usuaris a través de correu electrònic, les newsletters, continguts de suport, màrqueting i la seva pàgina web "s'aniran traduint al català al llarg d'aquest any", asseguren des d'Uber.

Creixement i retorn a Barcelona

La relació d'Uber amb Catalunya ha sigut d'alts i baixos, principalment per les polítiques del Govern amb les VTC i les croades amb el sector del taxi. De fet, aquesta mala maror va portar a Uber –i a altres plataformes– a decidir deixar d'operar a Barcelona el febrer del 2019, ara fa cinc anys, després que es presentés el conegut decret de les VTC. Finalment, però, el març del 2021 la tecnològica va optar per tornar a operar a la capital catalana, i des d'aleshores l'empresa assegura que el creixement ha estat "sostingut".

"L'últim any ha suposat un període de notable creixement per a la companyia a la capital catalana, que ha vist com el nombre de taxis que treballen amb l'app d'Uber a Barcelona s'ha duplicat el 2023", asseguren des de l'empresa. Des del seu retorn a Barcelona, Uber ja compta amb una de les carteres de serveis més completa d'Espanya: Uber X, Taxi, Van, Black, Comfort i la informació del transport públic de la ciutat.

stats