Economia 01/06/2011

CCOO exigeix a Telefónica que es comprometi "formalment" a assumir el cost de l'ERO

La multinacional prepara una retallada de 6.500 treballadors en els propers tres anys, que pot arribar a costar uns 300 milions en subsidis d'atur dels afectats

Efe
1 min

BarcelonaCCOO ha criticat avui que el compromís de Telefónica de fer-se càrrec del cost de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) no figura "formalment" a la memòria entregada per l'empresa a l'Administració, per la qual cosa n'ha exigit una de nova.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Telefónica ha manifestat que el cost que suposen els 6.500 acomiadaments que vol dur a terme en els propers tres anys sortirà de la seva butxaca, una suma que pot rondar els 300 milions d'euros tenint en compte el màxim de 24 mesos d'atur a què té dret cada treballador acomiadat. En situacions normals, això corre a compte de l'Estat.

El sindicat demana que la multinacional, a banda de fer-se càrrec del cost dels acomiadaments, també garanteixi el 70% dels salaris per als afectats majors de 53 anys i que podran acollir-se, quan arribin als 61, a la jubilació anticipada.

Fonts de Telefónica han refermat la seva intenció d'assumir el cost d'aquesta reestructuració, malgrat no estar-hi obligats, com a empresa referent a tot l'Estat.

stats