Economia 28/01/2015

Els empleats de les grapadores Petrus denuncien que l'empresa vol deslocalitzar la producció

L'empresa, propietària del grup Esselte, va presentar el 19 de gener la proposta de traslladar la producció a la Xina i Polònia

Efe
1 min

BarcelonaEls treballadors de Petrus, propietària actual del grup Esselte, inicien demà una vaga indefinida en contra de la decisió de l'empresa d'acomiadar 68 treballadors i traslladar la producció de Santa Perpètua de la Mogoda a factories de l'empresa ubicades a la Xina i Polònia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El passat 19 de gener, Esselte va presentar la proposta d'acomiadaments col·lectius i la deslocalització de la seva producció, de manera que la seva activitat a Santa Perpètua es limitarà a les tasques de comercialització.

La plantilla de la marca de grapadores i material d'oficines, es nega a negociar qualsevol oferta i reclama que es reconegui la viabilitat de la planta del Vallès. També considera que les pèrdues dels últims exercicis es deuen a l'estratègia de la multinacional i no a la viabilitat de la planta.

Els treballadors denuncien que Esselte no ha fet cap inversió en els últims 10 anys en Petrus i, en canvi, ha utilitzat l'empresa amb reserves per valor de 38 milions d'euros, per finançar altres firmes i plantes de l'entramat empresarial del grup. També assenyalen que han consumit part de la seva prestació després de patir diversos expedients de suspensió o regulació de jornada.

stats