Economia 19/05/2015

El Tresor col·loca quasi 3.500 milions i torna a oferir interessos negatius

La primera emissió al mercat d'aquest dimarts continuarà dijous amb un màxim de 5.500 milions en bons

Europa Press
2 min
Èxit en la nova subhasta del Tresor / ACN

MadridEl Tresor ha col·locat 3.458 milions d'euros en lletres a tres i nou mesos, pràcticament el màxim previst, i ha tornat a oferir tipus negatius en les dues emissions, de manera que semblen minimitzats els temors dels inversors a un possible impagament grec.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En concret, el Tresor espanyol ha venut en els mercats 506 milions d'euros en lletres a tres mesos, amb un tipus marginal que s'ha col·locat en el -0,025%, el mateix percentatge que en la subhasta prèvia, celebrada el passat 21 d'abril. La rendibilitat mitjana també ha estat negativa del -0,027%, enfront del -0,029% anterior.

En el cas de les lletres a nou mesos, el Tresor ha col·locat 2.952 milions d'euros i ha ofert un interès marginal del 0,000%, enfront del 0,012% de l'emissió prèvia del mateix tipus de paper. L'interès mitjà, en canvi, s'ha situat en taxes negatives per primera vegada, en oferir un -0,005%, enfront del 0,009% de la subhasta anterior.

Fa una setmana, l'organisme va col·locar 5.196,92 milions en lletres i va tornar a oferir als inversors una rendibilitat mitjana negativa pel paper a 6 mesos.

Aquestes rendibilitats negatives no afecten al petit inversor, la que a l'agost de l'any passat el Tresor va introduir modificacions normatives davant la possibilitat que els valors a més curt termini arribessin a tipus d'interès per sota de zero en subhasta.

Les peticions de lletres del Tresor que es realitzin en modalitat de subscripció no competitiva (el comprador diu la quantitat que vol adquirir però no la rendibilitat mínima que espera) es declaren automàticament com no presentades si el tipus mitjà (que és el que serveix com a referència per a aquestes adjudicacions) és negatiu.

Des de començament d'any, el Tresor ha captat 63.200 milions, el 44,5% de la previsió d'emissió a mig i llarg termini per a tot l'any. El cost mitjà del deute de l'Estat a l'emissió es va situar en el 0,93% al tancament d'abril de 2015, davant del 1,52% de desembre de 2014.

stats