Economia 19/12/2019

El Tribunal Suprem avala abaixar el sou als funcionaris que redueixin el seu rendiment

La reducció es reflectirà en el plus de productivitat durant un termini concret de temps

Irene Riart
1 min
El Tribunal Suprem també ha defensat la compatibilitat entre el sector públic i el privat.

BarcelonaLa sala quarta contenciosa administrativa del Tribunal Suprem ha avalat aquest dimecres una sentència en què s'estableix que l'administració pública podrà abaixar el sou dels funcionaris si redueixen el rendiment. La mesura solament tindrà efecte sobre el complement de productivitat dels empleats públics i serà aplicable durant un període de temps concret.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El tribunal s'ha pronunciat després d'estimar només parcialment el recurs d'una funcionària del Tribunal de Comptes, que reclamava el pagament de 214 euros a causa d'una reducció del seu plus de productivitat. Concretament, la dona va patir una forta davallada en el seu complement després de quinze dies de baixa i una penalització. L'organisme, per la seva banda, defensa que la treballadora va realitzar "menys volum de treball que els seus companys", al·legant que no atenia trucades telefòniques o no seguia les instruccions del seu departament.

El Suprem ha destacat també que, pel que fa a la regulació dels complements de productivitat, la quantitat assignada en un determinat període de temps no significa "una idèntica assignació" en altres terminis. A més, el tribunal ha afirmat que l'avaluació de la productivitat es realitza "en funció de les circumstàncies objectives" relacionades amb el lloc de treball i "el grau de participació" en la consecució de resultats i objectius establerts.

Compatibilitat amb el sector privat

El Tribunal Suprem també ha determinat que els funcionaris poden compatibilitzar les seves funcions públiques amb l'activitat privada mentre no cobrin un complement d'incompatibilitat que remuneri expressament aquest aspecte. A més, el tribunal ha defensat que els treballadors poden exercir en els dos sectors sempre que la remuneració per l'activitat privada no superi el 30% del seu sou.

stats