Economia 15/01/2013

Hisenda recapta un 4,3% més amb la pujada d'impostos del 2012

El ministeri xifra en 168.700 milions d'euros la recaptació de l'any passat, segons les dades provisionals, i dóna per assolit els objectius

E. F.
1 min

BarcelonaEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha tret pit al Senat en avançar que la recaptació tributària del 2012 va créixer un 4,3%. Segons les dades provisionals, les arques públiques van ingressar 168.700 milions d'euros l'any passat amb l'efecte positiu de la pujada d'impostos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les dades, ha avançat el ministre, demostren que s'ha aconseguit l'objectiu marcat i ha defensat que "donen fiabilitat a la consecució també de l'objectiu de dèficit públic".

El creixement de la recaptació, tot i que encara no se'n saben detalls, procedeix de l'increment d'impostos com ara l'IVA o la pujada de l'IRPF, entre altres taxes, que el govern espanyol va elevar al llarg de l'any passat.

En paral·lel, el secretari d'Estat d'Hisenda, Miguel Ferre, també ha defensat davant d'un fòrum amb inversors internacionals la confiança que suposa haver complert les previsions d'elevar els ingressos de l'Estat per combatre el dèficit.

stats