Economia 14/08/2019

Els tripulants de cabina de Ryanair convoquen vaga 10 dies al setembre

Es mobilitzen contra el tancament de les bases i l'aturada es farà tots els caps de setmana del mes

Paula Clemente
1 min
Alguns avions de Ryanair no volaran aquest divendres.

Els sindicats SICTPLA i USO han registrat, aquest dimecres, un preavís de vaga a les 13 bases on Ryanair opera a Espanya. Els tripulants de cabina de la companyia es mobilitzaran l'1 i el 2 de setembre, i la resta de caps de setmana (de divendres a diumenge) fins que s'acabi el mes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El motiu, explica Manuel Lodeiro, portaveu de SITCPLA, és impedir el tancament de les bases de Gran Canària, Tenerife Sur i Girona –si en aquest últim cas es confirmés el que s'ha anticipat aquests dies–, així com els acomiadaments que se'n derivarien.

En els pròxims dies, ha avançat Jairo Gonzalo, secretari d'organització d'USO a Ryanair, es rebrà la citació del SIMA per a la mediació i, si no hi ha acord, la vaga es convocarà de manera formal.

"Dubtem molt de la predisposició de Ryanar d'arribar a un acord, fins i tot de presentar-se amb intenció negociadora", ha afegit Gonzalo. "Més d'un any de reunions en organismes oficials espanyols amb actitud de burla cap a ells no ens fa tenir la més mínima esperança d'entesa".

stats