Economia 07/08/2019

Alarma sindical per la possibilitat que Ryanair abandoni Girona

L'aerolínia irlandesa només ha confirmat el tancament de la base de Faro, a Portugal

Paula Clemente
1 min
Un dels avions de Ryanair a l'Aeroport de Girona / ACN

BarcelonaRyanair ha informat a representants sindicals de la plantilla que té la intenció de tancar les bases de Las Palmas i Tenerife Sur el pròxim 8 de gener. El paquet podria incloure també, segons expliquen els sindicats USO i SITCPLA, el tancament de la base de Girona. Aquest, però, sense data específica.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La notícia se'ls ha donat en sortir d'una reunió de mediació per constituir la mesa on es negociï el conveni col·lectiu de l'aerolínia irlandesa. La reunió ha acabat sense acord, i això, juntament amb l'avís del tancament de les bases, ha determinat la decisió dels sindicats de convocar vaga, en principi, de cara al setembre.

"Es injustificable aquest victimisme de suposades pèrdues, quan es tracta d'una empresa en constant augment de beneficis que per davant vol efectuar acomiadaments i per darrere està en ple procés de reclutament de personal amb diversos processos oberts, alguns d'ells a Espanya", exposa Manuel Lodeiro, vocal del sindicat SITCPLA.

El problema de Ryanair amb els Boeing

Una portaveu de Ryanair assegura, però, que l'únic tancament de base confirmat és el de l'aeroport de Faro, a Portugal, que s'efectuarà el 2020 i suposarà la pèrdua d'uns 120 llocs de treball. Reconeix que aviat s'informarà de retallades i de si hi ha més tancaments, però que encara no saben del cert què passarà.

L'aerolínia irlandesa ja havia anunciat que faria retallades i que tancaria algunes bases d'operacions europees durant el pròxim hivern i fins a l'estiu del 2020. La causa, assenyalaven, és l'endarreriment en l'entrega d'avions Boeing 737 Max.

stats