Economia 16/07/2019

Ryanair tancarà bases i farà retallades per l'endarreriment d'entregues de Boeing

L'aerolínia estudia quines són les bases amb menys rendiment i començarà el procés aquest hivern

Efe
1 min
Alguns avions de Ryanair no volaran aquest divendres.

BarcelonaL'aerolínia irlandesa Ryanair ha anunciat aquest dimarts que farà retallades i tancaments en algunes bases d'operacions europees durant el pròxim hivern i que s'allargaran fins a l'estiu del 2020. La causa, assenyalen, és l'endarreriment en l'entrega d'avions Boeing 737 Max.

Michale O'Leary, conseller delegat de Ryanair, ha indicat en un comunicat que la mesura reduirà el creixement de la companyia del 7% al 3% l'estiu de l'any que ve. Així, el trànsit anual de passatgers en el seu exercici fiscal –fins a març del 2021– podria caure dels 162 milions d'euros previstos fins als 157 milions.

El directiu ha assegurat que l'empresa segueix "compromesa" amb els avions Boeing 737 Max, que està previst que "tornin a entrar en servei a finals del 2019", tot i que la data exacta encara és incerta, ha admès.

Per intentar alleugerir el problema, Ryanair ha fet una comanda d'aparells Boeing Max200, una variant del model Max. Té previst rebre el primer entre gener i febrer del 2020, però com que l'aerolínia només pot acceptar entre sis i vuit avions cada mes, els càlculs els indiquen que fins a l'estiu del 2020 no tindran les 30 noves unitats.

"Aquests endarreriments en la entrega d'avions ens obligarà a fer retallades i tancaments en algunes bases de cara a l'estiu del 2020, però també en el calendari d'hivern del 2019", ha afegit O'Learry.

L'única informació concreta que ha avançat el directiu és que ja s'han iniciat contactes amb els aeroports i determinats sindicats per decidir quines bases, entre les que tenen menys rendiment o "perden diners", hauran de "patir aquestes retallades o tancaments" a partir del novembre.

stats