Economia 01/04/2015

Les trucades de WhatsApp, ja disponibles per als usuaris d'Android

Ja no cal, com fins ara, rebre una trucada des d'aquest servei

Dani Sánchez Ugart
1 min
Les trucades de WhatsApp

BarcelonaL'esperat –i temut per les operadores– servei de trucades ja és aquí. Fins ara podien gaudir del servei els usuaris d'Android que haguessin rebut una trucada amb aquest sistema. Això activava de manera automàtica la funcionalitat, en un intent de la companyia per fer una desplegament controlat i mantenir la qualitat del servei. Des de fa uns dies, però, una nova actualització de l'aplicació a la botiga d'aplicacions Google Play permet que qualsevol usuari d'Android ho tingui disponible, tot i que el desplegament va per barris, per evitar un col·lapse.

Als usuaris que tenen actiu el servei els apareix la imatge d'un telèfon dins dels xats, a la cantonada superior dreta de la pantalla, com es pot veure a la imatge.

La policia ha advertit als usuaris que evitin caure en trampes com l'aplicació Activar Llamadas de WhatsApp, disponible a la mateixa botiga d'aplicacions i que és en realitat una estafa que subscriu l'usuari a un servei de SMS 'premium' que pot costar desenes d'euros al mes.

Les trucades de WhatsApp de moment no estan disponibles per a iPhone i, segons van explicar fonts pròximes a la companyia a l'ARA, no és probable que ho estiguin pròximament, per un problema d'incompatibilitat del sistema iOS.

Per la seva banda, alguns usuaris de BlackBerry han explicat a l'ARA que ja poden fer servir la funcionalitat de trucades.

stats