Economia 27/10/2016

Twitter acomiadarà gairebé el 10% de la plantilla

L'anunci ha arribat el mateix matí en què l'empresa ha presentat uns resultats trimestrals millors dels esperats

Ara
1 min
Twitter ha triat la borsa de Nova York en lloc de l'índex tecnològic Nasdaq per cotitzar, i començarà a fer-ho dijous a un preu d'entre 17 i 20 dòlars l'acció.

BarcelonaTwitter acomiadarà gairebé el 10% de la plantilla, segons ha explicat aquest dijous el conseller delegat de l'empresa, Jack Dorsey, en una carta als accionistes. La retallada de personal podria afectar uns 351 empleats dels prop de 3.900 que treballen actualment a la companyia.

L'anunci ha arribat el mateix matí en què l'empresa ha presentat uns resultats trimestrals millors dels esperats. La xarxa social dels 140 caràcters va facturar 616 milions de dòlars el tercer trimestre i va repartir un dividend de 0,13 dòlars per acció, per sobre dels 0,09 dòlars que havien augurat els analistes.

No obstant, Twitter no viu el seu millor moment. El valor de la companyia a Wall Street s'ha desplomat prop d'un 25% aquest any i gairebé frega el preu amb què va sortir a borsa. De fet, fa temps que l'empresa busca un comprador, però de moment cap dels candidats s'ha decidit a adquirir-la.

L'últim de la llista va ser la nord-americana Salesforce, que va desmentir fa unes setmanes els rumors de compra. La negativa de la companyia va fer trontollar Twitter a la borsa i les seves accions van tornar a caure prop d'un 5%.

La reestructuració de plantilla de Twitter es concentrarà sobretot en els departaments de vendes i màrqueting, per tal d'animar la rendibilitat de l'empresa. La companyia ja va anunciar una retallada semblant l'any passat que havia d'afectar 336 treballadors, sobretot de l'àrea d'enginyeria. Dorsey ha declarat que vol maximitzar els beneficis dels accionistes i ja ha avisat que no farà més comentaris sobre els acomiadaments.

stats