Economia 11/06/2014

Uber demana diàleg al Govern per trobar alternatives "de llibertat" per als consumidors

La plataforma es defensa davant l'amenaça de sanció de la Generalitat i creu que les mobilitzacions de taxistes són "desmesurades"

Acn
2 min
Taxistes fent cua per recollir participants del Mobile World Congress./ ANC

BarcelonaLa plataforma Uber ha demanat diàleg a la Generalitat després de l'amenaça de sanció que li va llançar el departament de Territori i Sostenibilitat perquè deixi d'exercir l'activitat de transport de viatgers a través de vehicles particulars. Els responsables de l'aplicació han instat a buscar alternatives "que suposin un benefici i una llibertat d'elecció per als consumidors".

En un comunicat, Uber es defensa dient que vol complir les normatives de les ciutats on opera, però que en tractar-se d'una "innovació empresarial" cal contemplar punts de trobada davant dels nous models de negoci, com el seu, "que actuen en benefici de l'usuari".

També s'ha referit a la vaga de taxistes organitzada com a protesta pel que veuen com una competència deslleial. La plataforma assegura que no és l'"enemic" dels taxistes ni del sector sinó "simplement" una aplicació de mòbil que posa en contacte usuaris que busquen fórmules de consum col·laboratiu i una manera de desplaçar-se més econòmica.

Uber ha titllat de "desmesurades" les mobilitzacions d'aquest dimecres dels taxistes contra l'intrusisme d'empreses i els ha acusat de "mantenir el sector en un estat immobilista i tancar les portes a noves alternatives al consumidor". Un grup independent ha convocat una jornada de vaga aquest dimecres a banda de la protesta.

Uber argumenta que ha arribat a Barcelona davant la demanda dels ciutadans que coneixien aquesta aplicació en altres ciutats i adapta la seva oferta de servei a la capital catalana proposant un consum de "baix cost, fiable, segur i flexible".

La plataforma espera que l'administració li donin una oportunitat "de poder fer bé les coses". Per això, seguirà treballant per poder continuar amb el diàleg i buscar un marc legal on la seva aplicació "pugui seguir contribuint a l'increment d'opcions de mobilitat urbana i aportar alternatives en benefici dels consumidors i del turisme d'oci i de negoci que coneix l'aplicació i la utilitza en altres països".

stats