Economia 08/05/2015

Uber ofereix 2.600 milions pel servei de mapes de Nokia

És el principal competidor de Google Maps i el líder en el sector de l'automòbil

J.m
1 min
El servei d'Uber / UBER

BarcelonaL'empresa alemanya Uber vol fer la competència a Google amb la compra del servei de mapes de Nokia, Here. Tal i com ha publicat aquest divendres The New York Times, Uber hauria ofert 3.000 milions de dòlars, uns 2.600 milions d'euros per adquirir aquest servei que és el principal competidor de Google Maps.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Altres interessats en la compra són Audi, BMW, Mercedes Benz o el cercador xinès Baidu. Google Maps és el servei de mapes més utilitzat als Estats Units, però a Europa, els sistemes de navegació amb GPS dels vehicles funcionen en un 80% a través del sistema de Nokia.La companyia finlandesa donarà a conèixer el comprador a finals d'aquest mes.

Aquesta és una clara aposta pel sector de l'automòbil que va presentar com una de les novetats tecnològiques d'aquest any, els cotxes sense pilot. Les marques del sector no volen dependre únicament de Google, que a l'hora també està desenvolupant els seus propis models de cotxes sense conductor.Al mateix temps, però, Google és un dels accionistes d'Uber.

Nokia es troba en plena fusió amb la francoamericana Alcatel Lucent i per això es vol desprendre del seu negoci de mapes. Ara mateix, Google Maps té 10 vegades més usuaris que Here, però el servei de Nokia és el líder en el sector de l'automòbil.

stats