Economia 23/05/2014

UGT insta la fiscalia a actuar contra Panrico si condiciona la retallada a fer fora al comitè

Els treballadors de Santa Perpètua lamenten el "xantatge" de l'empresa i estan convocats a una assemblea dissabte per decidir el futur de la vaga

Agències
2 min
“L’empresa ha demanat si entre tots arreglem aquest desgavell”, va explicar ahir el president del comitè d’empresa a l’assemblea.

BarcelonaIndignació entre treballadors de Panrico i sindicats davant la intenció que l'empresa només s'avindria a reduir el nombre d'acomiadats a la fàbrica de Santa Perpètua si entre els qui marxen hi ha tot el comitè d'empresa en bloc. "Si és cert que l'empresa està disposada a fer això, la Fiscalia hauria d'actuar d'ofici", ja que suposaria "una agressió a la llibertat sindical", ha dit el secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez, aquest divendres.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La plantilla i el comitè de la planta, on CCOO té majoria sindical, ha condemnat taxativament el que pretén l'empresa, acusant la direcció de "xantatge" i de jugar brut. En una concentració a la plaça Santa Jaume de Barcelona, els treballadors han demanat una negociació real "sense amenaces".

"Panrico vol l'acomiadament automàtic d'una desena de membres del comitè d'empresa i escollir a dit la resta d'afectats, així com que es retirin totes les demandes en curs pels acomiadaments", ha explicat el membre del comitè Félix Yela.

El fabricant de brioxeria va confirmar aquest dijous que la seva oferta a Santa Perpètua de Mogoda consisteix a passar de 133 acomiadaments a només 80 a canvi, això sí, de decidir qui són els que es queden a la planta. La reducció del 40% en el nombre d'afectats, defensa Panrico, és un gest que no té perquè negociar ja que l'Audiència Nacional ha avalat la retallada de plantilla al centre.

El futur de la vaga

La plantilla de Panrico afronta aquest dissabte una assemblea important que decidirà el futur de la vaga que fa set mesos que mantenen. Els treballadors, d'acord amb les darreres trobades, l'afronten dividits entre els qui són partidaris d'abandonar-la i els que aposten per continuar l'aturada.

L'empresa ja ha fet advertit que interpreta la sentència de l'Audiència Nacional com la demostració que la vaga en marxa a la fàbrica és il·legal, ja que desmunta els arguments del comitè per continuar-la.

stats