CRISI FINANCERA
Economia 13/10/2012

El supervisor bancari únic europeu trigarà encara un any com a mínim

El president del BCE ha reconegut que la unió bancària no estarà operativa fins al gener del 2014, malgrat que el calendari fixi que es constituirà a principis de l'any que ve

Efe
1 min
El BCE necessita un any per supervisar els bancs

TòquioEl president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, ha insistit aquesta matinada des de Tòquio que la creació d'un supervisor bancari únic a Europa encara trigarà, tot i reconèixer que és el punt en què els socis europeus aconsegueixen acords amb més rapidesa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Malgrat recordar que el proper 1 de gener s'aprovarà la regulació d'aquest organisme, el supervisor no estarà operatiu encara fins d'aquí un any com a mínim, segons ha dit. Draghi ha confiat que a principis del 2014 ja hi hagi "un marc operatiu" per posar-lo en marxa.

El responsable del BCE ha insistit que la voluntat a Europa és "ferma" per aconseguir aquest organisme supervisor i ha volgut llançar un missatge positiu pel que fa a la situació de l'euro, que ha dit que és "millor que a principis d'aquest any".

La recapitalització de la banca europea i el "grau de resposta" dels països membres de la UE, ha dit Draghi, són factors que han ajudat a portar més calma als mercats. Ara, però, toca seguir treballant per restaurar el creixement, ha afegit.

stats