AUTOMOCIÓ
Economia 01/06/2011

Les vendes de cotxes només creixen gràcies a les empreses i les flotes de lloguer

El canal de compradors particulars segueix enfonsat, amb una davallada acumulada del 45% tot i les promocions i descomptes que apliquen els fabricants

Elena Freixa
1 min

BarcelonaLes matriculacions han caigut al maig un 29% a Catalunya, amb 10.707 unitats venudes. Al conjunt de l'Estat, el descens ha sigut menor, del 23%, afavorit pel creixement dels canals de venda a empreses i companyies de lloguer d'automòbils. El canal de particulars segueix enfonsat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les darreres dades de la patronal de fabricants Anfac segueixen la tendència negativa dels darrers deu mesos, en què les matriculacions a compradors individuals s'han reduït gairebé a la meitat des que es van acabar les ajudes governamentals.

En canvi, el canal de venda a empreses ha crescut un 12,3% a Espanya i les matriculacions per part d'empreses de lloguer de cotxes han augmentat un 4,5% el darrer mes.

L'atonia de les vendes a particulars es perpetua malgrat les promocions i descomptes que han posat en marxa els fabricants. Segons l'Anfac, l'esforç que cal per comprar-se un cotxe nou és avui un 5% inferior al de fa cinc anys i, en canvi, les prestacions dels vehicles nous són majors.

Les marques, però, confien en els pressupostos fets durant el Saló de l'Automòbil de Barcelona per tal que es tradueixin en vendes properament.

stats