Publicitat
Publicitat

GASTRONOMIA

Més de 7 milions de calçots venuts al febrer

Les vendes augmenten un 40% en relació a l'any passat. S'allarga la temporada i el producte cada cop té més bona acollida entre els immigrants

Les vendes de calçots han augmentat un 40% durant el febrer en relació al mateix període de l'any anterior, segons ha informat aquest matí el Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna. Segons els majoristes, s'han comercialitzat més de 7 milions de quilos de calçots, que s'han convertit en una 'moda gastronòmica' des dels anys 90. El Camp de Tarragona és el principal productor d'aquesta ceba, seguit del Baix Llobregat, i els agricultors asseguren que enguany la temporada serà llarga i que hi haurà calçots 'de qualitat' durant tot març. El seu consum continua associat als dies festius, explica el productor de calçots, Josep Pañella, ja que les vendes es concentren dijous i divendres.

"Cada any es consumeixen més calçots. Se'n produeixen més i se'n venen més", comenta Pañella, productor de calçots des de fa 15 anys i també venedor d'aquest producte al Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna. El consum del calçot ha esdevingut una 'moda gastronòmica' que no deixa de créixer des dels anys 90 a tot Catalunya.

Els productors apunten dues tendències en l'augment de les vendes. Per una banda, l'arrelament de la tradició entre els immigrants, especialment els xinesos, paquistanesos i marroquins, que també el venen com a minoristes. Per l'altra, la consolidació dels calçots com un producte de venda estable durant l'hivern. "Abans els botiguers compraven calçots sota demanda. Ara és un producte habitual", afegeix Pañella.

Més continguts de