INDÚSTRIA

Les vendes de cotxes encadenen dos anys a l’alça

Les vendes d’automòbils van encadenar a l’agost 24 mesos de pujades, segons les dades publicades ahir per les patronals del sector. En concret, les matriculacions de turismes van créixer un 25,13% a Catalunya en comparació amb el mateix mes de l’any anterior i impulsades encara per l’ampliació del pla d’ajudes a la compra de vehicles.

Aquestes dades converteixen Catalunya en la segona comunitat amb més transaccions, per darrere de Madrid, i amb un creixement gairebé dos punts superior al del conjunt de l’Estat, on l’augment de les matriculacions va ser del 23,3%, segons les dades de les patronals Anfac i Faconauto.

El millor agost en 16 anys

En concret, Catalunya va registrar el mes passat 9.088 matriculacions, mentre que en l’acumulat des del gener les vendes de turismes pugen a 107.296. Això converteix el mes d’agost en el millor en volum de vendes des del 2009, just a l’inici de la crisi, i en el del creixement interanual més important des de fa 16 anys. Les empreses van liderar l’augment de les compres de vehicles amb un increment de les matriculacions del 38% a l’agost, i del 34% en l’acumulat des del gener. El canal particular, per la seva banda, va mostrar un increment de les vendes del 18,3%.

Les dades tornen a posar de relleu l’efecte salvavides del pla d’ajudes PIVE, aprovat pel govern espanyol el 2012. Però, segons el director de comunicació d’Anfac, David Barrientos, també mostren que “la indústria de l’automòbil s’està convertint en el motor que impulsa el creixement del consum”. Barrientos considera que ara hi ha més fluïdesa del crèdit, que fa augmentar les vendes, però alerta que “encara som lluny dels objectius desitjables”. Jaume Roure, president de la patronal de concessionaris Faconauto, considera que “és important que les compres de les famílies segueixin creixent”.

Més continguts de