Economia 07/09/2017

Les vendes de Seat a l'agost creixen un 17% respecte a l'any passat

Durant els primers vuit mesos del 2017 l'empresa ja ha venut 315.100 vehicles, un 14% més

Albert Cadanet
2 min
Seat presenta a Ginebra el primer totterreny urbà (SUV), l'Ateca

BarcelonaLes vendes de Seat segueixen a l'alça. Durant el mes d'agost (el mes amb un menor volum de vendes a causa del període de vacances) la companyia automobilística va vendre 29.700 vehicles arreu del món, un 17% més que l'agost de l'any passat, tal com ha anunciat aquest dijous a través d'un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El creixement en les vendes ha sigut una constant que s'ha mantingut al llarg de l'any. Així, entre el gener i l'agost Seat ha venut 315.100 cotxes, un 14% més que el mateix període de l'any passat (277.100 vehicles). De fet, la companyia ja va anunciar al juliol que els resultats d'aquest 2017 eren de rècord. La catalana va assolir, aquest primer semestre, les millors vendes dels últims 16 anys.

El vicepresident comercial del grup, Wayne Griffiths, ha assegurat que Seat és "una de les marques que més creix a Europa". Griffiths també ha comunicat que "la setmana vinent començaran les vendes de l'Arona, que podrà seguir la mateixa tendència que l'Ateca". El totterreny urbà ja va trencar totes les estadístiques, fins al punt que l'empresa es va plantejar augmentar-ne la producció.

Segons dades que exposa la mateixa empresa, Seat es manté com a líder al mercat espanyol, on acumula un creixement del 20% durant aquests primers vuit mesos. Les vendes a la Gran Bretanya i Alemanya també creixen a doble dígit, amb augments del 21% i del 12%, respectivament.

Aquests resultats arriben poc abans que el grup automobilístic aterri a Frankfurt, al Saló de l'Automòbil. Allà estrenarà l'Arona, el nou SUV que, segons Seat, és "la major ofensiva de producte de la seva història". A la ciutat alemanya, Seat també anunciarà els tres noms finalistes pel seu model SUV més gran, entre els quals hi ha tres noms catalans: Abrera, Aran i Tarraco.

stats