Economia 25/02/2013

Veneçuela tanca durant tres dies les nou botigues de Zara al país

El govern d'Hugo Chávez acusa les franquícies d'especular apujant els preus després de la devaluació del bolívar

Efe
1 min

CaracasEl govern de Veneçuela ha decidit tancar durant tres dies les nou botigues de Zara que hi ha al país, en règim de franquícia, com a càstig per apujar els preus després de la devaluació del bolívar.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Aquest dilluns seguiran tancades si no corregeixen les irregularitats detectades divendres passat, com ara la pujada arbitrària de preus. Se'ls ha aplicat una multa de 65.000 euros i el tancament durant 72 hores", ha dit el director nacional de fiscalització de l'Institut per la Defensa de les Persones en l'Accés als Béns i Serveis (Indepabis), Trino Martínez.

El funcionari afegeix que els fiscals de l'Indepabis recorreran durant el dia les nou botigues per verificar que s'han "anul·lat les pujades de preus, ja que en cas contrari, se'ls tractarà com a reincidents". Segons diu Trino Martínez, això implica la repetició del tancament temporal i la multa "així com l'entrega d'un expedient al ministeri Públic per iniciar el procediment penal".

El govern veneçolà també ha avisat que des que el 13 de febrer va entrar en vigor la devaluació del 32% de la moneda local davant el dòlar s'ha desfermat "una onada especulativa".

La sanció de tres dies de tancament és una de les mesures que habitualment adopten els òrgans fiscalitzadors del govern de Caracas quan troben algun tipus d'irregularitat legal en un establiment comercial o industrial a Veneçuela.

stats