Economia 08/05/2015

La borsa de Londres celebra la victòria de Cameron i la lliura es dispara

L'índex britànic repunta un 2% i torna a superar la barrera dels 7.000 punts. La lliura esterlina viu la major pujada respecte l'euro des de 2009

J.m
1 min
L’ECONOMIA, TEMA CLAU 
 El primer ministre britànic, el conservador David Cameron, en la presentació del lema de la seva campanya electoral, basat en la necessitat de mantenir el rumb econòmic. Quatre mesos abans de les eleccions previstes per al 7 de maig, el debat polític al Regne Unit és més intens que mai.

BarcelonaLa borsa de Londres celebra la victòria dels conservadors en les eleccions britàniques amb un increment del 2% del seu índex i la major pujada diària de la lliura esterlina respecte el dòlar i l'euro des de 2009.

Els darrers mesos el parquet britànic s'havia vist afectat per la doble incertesa del resultat electoral i per la situació de Grècia. Però aquest divendres, la borsa de Londres ha disparat l'índex FTSE 100 fins a tornar a superar els 7.000 punts, un 2%. L'índex britànic va registrar el seu màxim històric als 7.122 punts a finals d'abril.

D'altra banda, la lliura esterlina ha arribat a revaloritzar-se un 2% davant el dòlar fins al 1,55. La moneda britànica ha repuntat el mateix percentatge respecte l'euro fins als 1,38, en el millor increment des del 2009.

stats