Economia 05/06/2015

El grup Villar Mir redueix en un 34% els beneficis el primer trimestre

Els mals resultats es deuen a la contracció en la seva divisió d'energies renovables i la constructora OHL

Europa Press
1 min
El president d'OHL, Juan Miguel Villar Mir / EFE / Sergio Barrenechea

MadridEl grup Villar Mir ha registrat un benefici net de 31,2 milions d'euros en el primer trimestre de l'any, cosa que suposa una reducció del 34% respecte a l'any passat, a causa dels mals resultats de la firma d'energies renovables i la constructora OHL.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Inmobiliaria Espacio també va tenir un fort impacte en els comptes de la corporació de l'empresari Juan Miguel Villar Mir, amb pèrdues notables, si bé van ser inferiors a les de l'any passat gràcies a l'aportació de la participació a Colonial. Tot i això, el grup Villar Mir va incrementar en un 18% els seus ingressos entre gener i març, fins a sumar 1.721,8 milions d'euros, mentre que el seu benefici brut d'explotació (ebitda) va retrocedir un 5%, fins als 327,5 milions.

A finals del primer trimestre de l'any, la companyia acumulava un endeutament de 8.106 milions d'euros, un increment del 5% respecte al tancament del 2014 a causa de l'augment del deute a OHL. Per àrees de negoci, FerroAtlántica va multiplicar gairebé per sis (+488%) el seu benefici, fins als 15,1 milions d'euros, gracies al "bon rendiment" de les plantes que la firma té a Espanya, França i Sud-àfrica.

D'altra banda, VM Energía, la divisió d'energies renovables de Villar Mir, va contraure en un 61% el seu benefici, fins als 3 milions d'euros, malgrat disparar un 58% els seus ingressos, afectat pels menors nivells de producció en comparació del 2014. De la mateixa manera, Fertiberia va disminuir un 77% el seu benefici trimestral, fins a 9,6 milions, malgrat que els ingressos van augmentar en un 8,1% (317 milions). Aquest import ratifica aquesta divisió com la primera en generació d'ingressos del grup, després de la constructora cotitzada OHL.

stats