Economia 29/09/2015

Volkswagen haurà de tornar a l'Estat els 1.000 euros del pla PIVE per cada vehicle trucat

Efe
1 min
El ministre d'Indústria i Energia, Jose Manuel Soria, a la roda de premsa posterior del consell de ministres / EMILIO NARANJO / EFE

HuelvaVolkswagen haurà de tornar 1.000 euros d'ajudes públiques per cada vehicle venut a Espanya amb el motor dièsel trucat, que són la quantitat que ha posat l'Estat per cada vehicle venut amb els plans PIVE de subvencions a la compra. Com que el grup no ha concretat encara quants vehicles circulen amb aquest motor a Espanya, és impossible saber què suposarà això per a les marques del consorci, entre les quals hi ha Seat, que ha venut 700.000 cotxes trucats a tot el món.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El ministre d'Indústria, José Manuel Soria, ha justificat la mesura per no castigar el comprador que va adquirir el cotxe "de bona fe" creient que s'adequava a les exigències d'eficència energètica del PIVE. El PIVE consisteix en 2.000 euros d'ajuda al comprador que posen a parts iguals el govern espanyol i el fabricant.

Soria ha dit que Volkswagen no veu malament la proposta, però fonts del sector han assenyalat a l'ARA que no és una mesura "lògica" perquè el PIVE era una ajuda al client que no s'embutxacava l'empresa.

stats